srijeda, 23. kolovoza 2017.

BTS Q&A odgovori na pitanja

Zdravo! 


Tu je napokon i ovaj post! 

Danas odgovaram na vaša pitanja. Pitanja nema mnogo, no mogu se više posvetiti svakom pitanju.
Izaći će još jedan BTS post, no haul neću pisati jer ću pribor i sve što mi je potrebno kupovati tek za nekih mjesec dana, tako da mi je glupo pokazivati vam pribor, a vi ste u školi već mjesec dana :)

Krenimo na pitanja
.
.
.


Petra Lalala


1. Je li faks teži od srednje škole?
- Pa zasigurno jeste, ipak na fakultetu ima više gradiva i nije da je profesore baš briga hoćete li vi moći upisati sljedeću godinu ili ne. Post na ovakvu temu možeš pogledati ovdje.


2. Kako izgleda tvoj običan dan na faksu? (koliko ti traju predavanja, pa što radiš poslije itd..)
-Obično predavanja imam prije podne, ona obično traju oko sat i pol. No nekada kada imamo gostujućeg profesora, znaju potrajati i po 5 sati. Obično ako mi je predavanje u 8, probudim se 20 do 7 kako bi se uspjela spremiti i otići na faks, od kuće do faksa mi treba otprilike 45 minuta. Kada dođem u grad gdje studiram, ako sam baš jako gladna, pojedem nešto, a ako nisam čekam pauzu. Na dugim predavanjima imamo i duge pauze tako da njih iskoristimo za kavu i jelo, to je najbolji dio dana na fakultetu. Na predavanjima obično pišemo, jako rijetko samo sjedimo i slušamo predavanje, no tako nekako i vrijeme brže proleti. 
Nakon predavanja, ako imamo vremena, moje kolege i ja popijemo kavu, a ako ne, idemo svi doma. 
Kada nemam ubrzo ispit ili kolokvij, kada dođem doma ne radim ništa posebno, ali ako je uskoro ispit, malo se odmorim, pojedem i počnem učiti. Nekada učim malo, a nekada kada je još malo do ispita, učim gotovo cijeli dan, s pauzama, naravno.  


3. Zašto si odlučila studirati fiziku?
- Iskreno, ne znam niti ja točno. Nekada sam željela studirati biologiju, to me je držalo gotovo cijelu srednju školu, a fiziku sam zavoljela tek u trećem razredu srednje škole. Kako se bližilo vrijeme upisa, ja sam bila sve nesigurnija u svoj odabir. Problem mi je stvaralo i to što biologija nije u Mostaru već u jednom mjestu pored, no vožnja autobusom do tog mjesta bi potrajala i više od sat vremena, a vozila bih se sa dva autobusa. To mi se nikako nije činilo kao odlična ideja. Sve to nekako me odvuklo dalje od te moje zamisli da studiram biologiju i jednom sam kao u šali rekla: "Na kraju ću studirati matematiku ili fiziku", i eto, nakon svih razmišljanja i premišljanja, odlučila sam se da to ipak bude jednopredmetna fizika. I iskreno, nisam se pokajala niti jedne sekunde (barem do sada :) )4. Najdraži predmet u srednjoj?
-Bila je to biologija, no voljela sam i fiziku, sociologiju, psihologiju i logiku :)


5. Što bi rekla mlađoj sebi koja je u osnovnoj/srednjoj?
- Hm, rekla bih si da više učim matematiku jer sve što nisam naučila kako treba u srednjoj, morala sam na fakultetu. Ništa strašno, no svejedno bi bilo bolje da sam malo više učila. 
Iskreno, što se tiče učenja, mislim da sam bila dobar đak i što se toga tiče nemam baš primjedbi na sebe (haha), jedino da sam malo više učila matematiku i engleski jezik :)

Sandra Radojković
1.) Koju srednju si zavrsila?
- Završila sam opću gimnaziju :)


2.) Koji faks sada ides, i koja si godina?
- Studiram fiziku (jednopredmetna) i sada krećem u treću godinu :)


3.) Kakvi su tvoji utisci o fakultetu?
- Pa poprilično sam zadovoljna svojim uspjehom na fakultetu i općenito mi se sviđa fakultet, malo više o tome možeš pročitati ovdje.
Think Pink
Savjeti za srednju skolu ?
- Evo nekih brzih savjeta: 
-Uči najviše ono što misliš studirati i sve one predmete koji su povezani sa tim jer će ti kasnije biti lakše.
-Nikad se ne svađaj sa profesorima zbog neke gluposti, ako si ti ipak u pravu, pokušaj riješiti na ljepši način jer u toj svađi, zapamti, gubiš samo ti!
-Pokušaj se ne svađati i sa kolegama iz razreda, ipak ih gledaš svaki dan.
-Ne moraš učiti svaki dan, no ipak redovno uči. Moj savjet je uvijek bio da naučiš onih prvih par lekcija i da odgovaraš i dobiješ dobru ocjenu jer su obično te lekcije dosta lakše od ostatka, a i profesoru možda bude žao nakon te prve petice dati dva, pa ti ipak dadne tri.
- Negativnu ocjenu ispravi u što kraćem mogućem roku! Gradivo se gomila brže nego što misliš! 
-Datume svih kontrolnih i ispitivanja, drži da vidnom mjestu da uvijek imaš podsjetnik da moraš učiti i da je do kontrolnog ostalo samo 2 dana.
- Izlazak može pričekati sljedeći tjedan, kontrolni ne može!


Savjeti za upisivanje fakulteta ?
-Naravno, čuvena rečenica: Upiši ono čime se želiš baviti!
Iskreno, ne znam koji drugi savjet da dam. Ako želiš bit profesor, to je odlično, samo pronađi onaj predmet koji misliš da tebi najviše odgovara i ako si spremna učiti samo o njemu (naravno, nađe se tu i neki drugi, naizgled nebitan predmet), to upiši. 
Ako želiš biti doktor, a ipak misliš da je prevelika odgovornost, pokušaj sa nečim sličnim.
Ako u jednom trenutku shvatiš da to nije to i da nisi dobro odabrala, nema problema, lako se možeš prebaciti na drugi fakultet! Ne brini zbog izgubljene godine, sve to dođe na svoje :)

Koji fakultet odabrati ?
- Na pitanje sam odgovorila gore :)

Savjeti za maturu ?
- Ne znam što podrazumijevaš pod tim "matura". Mi smo imali maturu na kraju četvrtog razreda, ali to kod nas baš i nije stresno (ja sam iz BiH). Mi smo imalo 3 predmeta za polagati i bilo je baš lagano, ja se nisam pripremala za to jer kao što rekoh, nije to kod nas baš teško kao što je u Srbiji koliko sam čula. Tako da ti stvarno ne mogu pomoći što se tiče toga :)
Katarina Marić
1. Najlakši metod za učenje?
- Pa iskreno mislim da to svatko gradi prema sebi. Ja npr ne mogu učiti jako kasno, čim vidim da je 10 sati, meni se već ne uči, iako sam nekada morala učiti i dulje, dok znam par ljudi koji uče od 10-11 navečer do 3-4 ujutro. Ja to tako ne bih mogla. 
Mislim da je tako i sa samom metodom učenja, nekome odgovara jedno, nekome drugo. 
Npr netko voli da mu je sve šareno i podvučeno marketima, a ja tako ne mogu nikako učiti, previše mi odvlači pažnju. 
Ja obično samo zadatke moram vježbati. Ja sjednem za stol, obično pustim glazbu i samo vježbam i vježbam. Kada učim teoriju, tu često bude dosta formula i izvoda, tako da i to nekada učim za stolom. 
Teoriju učim tako što podvučem običnom olovkom ili kemijskom i to čitam i ponavljam :)


2. Da li imaš vremena i za druge aktivnosti?
-  Naravno! Kada je vrijeme ispitnog roka, tada baš i nemam jer moram puno učiti, ali kada ispiti nisu blizu, tada imam jako puno vremena za sve ostalo što me zanima :)


3. Koja si godina?
- U listopadu krećem u treću godinu :)
To bi bilo sve od ovih pitanja, nadam se da sam dobro na sve odgovorila :)Do sljedećeg čitanja :*


Kontakt: marijana-1-@hotmail.com
Instagram;mmara_blog


Broj komentara: 7:

 1. Jako mi se sviđa ovakav "tematski" Q&A i ti si odlično odgovorila na pitanja. Sada mi je žao što nisam vidjela najavu jer bih te i ja bila pitala nešto. Sve u svemu, vrhunski post i hvala ti na savjetima.:)♥

  sretnisanjar.blogspot.hr

  OdgovoriIzbriši
 2. Hvala na odličnim odgovorima, baš si se potrudila! Želim ti svu sreću u trećoj godini☺♥

  nevergiveup656.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši
 3. Ajme, jako interesantan post! Drago mi je sto su se tu pronasli i moji odgovori! U celokupnosti, jako zanimljiv post!

  Visit me, and follow. See you soon. Maleficent

  OdgovoriIzbriši
 4. Super odgovori i saveti, sigurno će nekome pomoći. Inače, nisam znala da si na faksu. :D

  The Fashion Spell | Instagram

  OdgovoriIzbriši
 5. Hi! Great post!
  I just discovered your blog and I keep following it, would you follow me back?
  http://serendipia-aazul.blogspot.com.es/

  Have a nice day!

  OdgovoriIzbriši
 6. Super post, primjeti se uložen trud u svaki odgovor. <3

  Zapratila sam te, ako želiš, možeš posjetiti moj blog i učiniti isto.
  http://lillysecret.blogspot.ba/

  OdgovoriIzbriši
 7. Super post, draga.

  Svaka ti čast za sav uložen trud u ovaj post; na svako pitanje si zasta jako lijepo odgovorila, i dala si nam mnogo informacija o vrlo važnim stvarima. Hvala ti puno na tome.

  https://amaterskaumjetnost.blogspot.com/

  OdgovoriIzbriši

Hvala ti na komentaru!